Kan du göra en god gärning?

Vi mår bra av att göra goda gärningar. Vad tänker du om det och vilka goda gärningar eller handlingar skulle du kunna göra inom den närmaste framtiden?

34 funderingar om “Kan du göra en god gärning?

 1. Javisst! Att plocka upp skräp från naturen så att det inte skadar varken djur eller växtlighet.

  1. Tänkte på ”ett skräp om dagen” idag när jag var ute och gick. Hittade två stycken 🙂

   1. Det ger ju lite böj och stretch också. Hoppas vi blir många som orkar plocka samtidigt som vi promenerar.

   1. Det är det första steget jo, att inte kasta skräpet, men hur mycket jag än låter bli att kasta skräp så dyker det upp skräp i alla fall, så steg två är att böja sig ner och plocka upp skräp som någon annan kastat.

 2. Gå ut och gå med någon som du vet att är ensam. Frisk luft gör under.

 3. Verkligen lyssna på det ditt barn berättar om de första veckorna i skolan.

 4. Efter 9 km stavgång så fick min fru skavsår! Så vad gör man? Jo springer hem o hämtar bilen. Borde säkert få en majblomma för den goda gärningen:)

 5. Byt ditt elavtal till grön el. Det kostar inte mycket mera och om man jämför leverantörerna kan det hända att du t.o.m sparar pengar på köpet. Om man på riktigt vill göra en skillnad för framtiden, är det här ett sätt att agera.

 6. En god gärning är att hjälpa nån med datorn eller gå och handla åt nån som är rörelsehindrad.

 7. En god gärning har jag gjort åt min skärigranne idag, jag har stekt vassbuk och strömming och förde åt henne när hon inte själv fiskar strömming. Hon blev jätte glad. jag önskar åt alla en bra arbetsvecka. Hälsar Carola

 8. Då du träffar på en person i rullstol i butiken kan du fråga om du kan ge något från hyllan.

 9. En dikt av Stig Dagerman på två verser. Tydligen gäller endast löpande text, så här kommer den: Jorden kan du inte göra om/ stilla din häftiga själ./ Endast en sak kan du göra/ en annan människa väl. * Detta är redan så mycket/ att själva stjärnorna ler./ En hungrande människa mindre/ betyder en broder mer.

 10. Fara till doktorn eller tandläkaren med någon som inte klarar det på egen hand.

 11. Promenerade med min granne, som hade svindel och inte ville gå ensam.

 12. För ut din mamma, med minnessjukdom, på promenad. Promenad som är en av de få saker hon längre kan och tycker om att göra.

 13. Skogen är fylld av röda härliga lingon. Att plocka av dem dem ger frisk luft, fin motion och gott humör. Hur goda och hälsosamma lingonen än är så behöver jag ju inte hur mycket som helst. Nu har jag delat med mig till en god granne, god arbetskamrat och goda vänner. Glada mottagare och lika glad givare:)

 14. jag har lärt stickning och virkning för asylsökande nu på onsdag

 15. le mot någon man möter i affären
  säga tack till kassörskan
  ringa till någon som är ensam eller sjuk

 16. …jag har börjat med att ge uppmuntran…..det finns alltid något fint, unikt i varje människa, försöker se den sidan! Vi behöver alla uppmuntran…oftast hör man att det positiva i en människa tas fram först när hon/han är död!

 17. Om du möter en människa utan leende på din promenad, ge henne / honom ditt =)

 18. Var extra vänlig åt barnen i grannskapet. Det kan vara avgörande för något barn…

Comments are closed.